Bella Italia Romania – 1 Martie Fericit: La Bella Italia Romania celebram azi sarbatoarea Martisorului!

Mărțișorul este denumirea șirului alb și roșu cu ciucuri, dat în mod obișnuit în ziua 1 martie.

În folclorul daco-românesc, anotimpurilor li se atribuie culori simbolice: primăvara este roșie, vara este verde sau galbenă, toamna este neagră, iar iarna este albă. De aceea se poate spune că firul Mărțișor, tricotat în alb și roșu, este un simbol al trecerii, de la iarna rece și albă, la primăvara plină de viață, asociată cu focul și viața.

Oferirea acestui talisman oamenilor este un obicei vechi și se crede că purtătorul va fi puternic și sănătos pentru anul viitor. Este, de asemenea, un simbol al primăverii care vine.
De obicei, atât femeile, cât și bărbații, îl poartă fixat pe haine, aproape de inimă, până în ultima zi a lunii martie, când îl leagă de o crenguță de pomi fructiferi.

În vremurile moderne, și mai ales în zonele urbane, Mărțișorul și-a pierdut majoritatea proprietăților talismanice și a devenit mai mult un simbol al prieteniei, iubirii, aprecierii și respectului.

Bella Italia Romania ureaza tuturor doamnelor si domnisoarelor un 1 Martie fericit si o primavara însorită și plină de bucurii!

P.S. Si sa nu uitam domnilor!!! ? Putem sa oferim si dulciuri pentru ca doamnele sa nu mai munceasca in aceasta zi frumoasa!

In Braila comenzile se pot face si telefonic la +40239610559 ! sau ONLINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *